Bakanlığımız Tarafından Düzenlenen "Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” Konulu "Türkiye Geneli Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür Yarışması”nda Sinop 1. Seçilerek Ödül Alanları Sinop Valisi Dr.Mustafa ÖZARSLAN Makamında Kabul Etti.

Ticaret Bakanlığındaki seçici Jüri tarafından, illerden gönderilen resimlerin il bazlı yapılan değerlendirme neticesinde Boyabat Hamit Tekin Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Meryem Ahsen DAĞISTANLI'nın yapmış olduğu eser ile illerden gönderilen karikatürlerin il bazlı yapılan değerlendirme neticesinde Sinop Bilim ve Sanat Merkezi 9. Sınıf Öğrencisi Elif SEZER'in eseri Sinop İl Birincisi olarak seçilmiş ve ödül almaya hak kazanmıştır.

15 Kasım 2023

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul düzeyindeki öğrencileri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya özendirmek amacıyla  tüm Türkiye’de resmi ve özel okullarda düzenlenen “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu  Ortaokullar arası resim ve liseler arası karikatür yarışmasında İl bazlı yapılan değerlendirme sonucunda yarışmalara eser gönderen illerden İl Birincisi olarak ödüle layık görülen eserler belirlenmiştir.

Ticaret Bakanlığındaki seçici Jüri tarafından, illerden gönderilen resimlerin il bazlı yapılan değerlendirme neticesinde Boyabat Hamit Tekin Ortaokulu 5.  Sınıf Öğrencisi Meryem Ahsen DAĞISTANLI'nın yapmış olduğu eser  ile illerden gönderilen karikatürlerin il bazlı yapılan değerlendirme neticesinde Sinop Bilim ve Sanat Merkezi 9.  Sınıf Öğrencisi Elif SEZER'in eseri Sinop İl Birincisi olarak seçilmiş ve ödül almaya hak kazanmış olup İl Müdürümüz Sayın Yavuz Selim AYKAN ve Tüketici Hakem Heyeti Üyeleri de hazır bulunduğu törenle ödülleri Sinop Valisi Sayın Dr.Mustafa ÖZARSLAN tarafından kendilerine takdim edilmiştir.