İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı Olarak 15-21 Mart Tüketici Koruma Haftası Nedeniyle Sinop Vali Yardımcısı Sayın Ali Osman BULAT Ziyaret Edildi.

15-21 Mart "Tüketiciyi Koruma Haftası" Nedeniyle Ticaret İl Müdürümüz Sayın Yavuz Selim AYKAN Ve İl Tüketici Hakem Heyeti olarak Sinop Vali Yardımcısı Sayın Ali Osman BULAT'ı Makamında Ziyaret Ettiler.

20 Mart 2024

15-21 Mart “Tüketiciyi Koruma Haftası” nedeniyle Ticaret İl Müdürümüz Sayın Yavuz Selim AYKAN ve İl Tüketici Hakem Heyeti olarak Sinop Vali Yardımcısı Sayın Ali Osman BULAT'ı makamında ziyaret ettiler.
 
Ziyarette kurumun çalışmaları hakkında Vali Karaömeroğlu’na bilgi veren Ticaret İl Müdürümüz Sayın Yavuz Selim AYKAN,  6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla, il merkezlerinde Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Tüketici Hakem Heyetimize  104 Bin Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklarda başvuru yapılabilmektedir.Vatandaşlarımızı korumak amacıyla yaşadığı tüketici uyuşmazlığının çözümü için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız, Kaymakamlıklara veya tüketici hakem heyetlerine giderek başvurularını bizzat elden yapmak yerine, elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden TÜBİS aracılığıyla da (https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi) gerçekleştirebileceklerdir.” Hatırlatmasını yapan İl Müdürümüz Aykan ,  Sinop’daki müracaat sayısı, yapılan denetimler,  karara bağlanan dosya sayısı, tüketici lehine sonuçlanan dosya sayısı gibi istatistiki bilgiler aktardı. 
 
Aykan: “Sinop Tüketici Hakem Heyeti insan odaklı bir hizmet anlayışıyla tüm tarafların haklarının korunması hususunda hassasiyeti temel ilke kabul etmektedir. Rahat, kolay ve masrafsız çözüm organı olan hakem heyetlerinin kararları icra ve iflas kanuna tabi olup, uyuşmazlığın çözümü için hakem heyeti kararları kesin ve bağlayıcıdır. Bir toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişebilmesinin temel ilkesi, bilinçli tüketim kültürüdür. İlimizde nihai durum itibariyle tüketici bilinci iyi düzeyde gelişmektedir. 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası münasebetiyle İlimiz genelinde İl Müdürlüğümüzce tüketici bilincini geliştirmek, Tüketici Hakları, Tüketici Bilinci ve Hak Arama Yolları konulu bilgilendirme çalışmaları yürütülmektedir” dedi.
 
“Tüketiciyi Koruma Haftası” nedeniyle gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yardımcısı BULAT :
 
“Yaşadığımız dünyada hızla değişen ve çeşitlenen ihtiyaçlar ve artan rekabet ortamından dolayı tüketici bilincinin arttırılması ve tüketicinin korunması konuları önemli hale gelmiş ve özel bir hukuk dalı olan tüketici hukuku hayatımıza girmiştir. Tüketicinin korunmasına yönelik ülkemizde alınan hukuki tedbirler neticesinde, tüketicilere dünya standartlarında koruma sağlanmış ve tüketicilerin hak arama yolları kolaylaştırılmıştır. Ekonomik yapının ayakta kalması, hem üreticilerimizin hem de tüketicilerimizin korunduğu bir sistem ile mümkündür. Üreticiler ile tüketiciler arasındaki dengenin mümkün olan en adaletli biçimde oluşmasını sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle İl Tüketici Hakem Heyetimize çalışmalarında başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızın Tüketici Haftasını kutluyorum” dedi.