Türk Mutfağı Haftası Kutlamaları Sinop'ta Gerçekleştirildi.

21 Mayıs 2024 Saat:11:00 de Uğur Mumcu Meydanında gereçekleştirilen kutlamalara S.S.Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , S.S.Durakhan Anneleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , S.S.Erfelek Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S.Boyabat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimiz katılım sağladı.

23 Mayıs 2024

Sinop'ta, bu yıl üçüncüsü kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamımda yöresel lezzetler tadıldı, yarışmalar gerçekleştirildi.

Sinop Valilğimiz koordinesinde gerçekleştirilen ve Ticaret İl Müdürlüğü olarak kutlama komitesinde Sinop'umuzdaki Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Koooperatiflerimizin de katılım sağladığı etkinlikler çerçevesinde Uğur Mumcu Meydanı'nda kadın kooperatifleri, halk eğitimi merkezleri eğitmenleri, gastronomi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kente özgü coğrafi işaretli ürünlerin tadımı ve tanıtımı yapıldı.
21 Mayıs 2024 Saat:11:00 de Uğur Mumcu Meydanında gereçekleştirilen kutlamalara S.S.Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , S.S.Durakhan Anneleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , S.S.Erfelek Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S.Boyabat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimiz katılım sağladı.

Sırık kebabı, mantı, ıslama ve nokul gibi kente özgü ürünlerin sergilendiği etkinlikte, yöresel yemek yarışması da düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte vatandaşlar yöresel lezzetlerin tadına bakarak, yemekler hakkında bilgi aldı.

Sinop Valimiz Sayın Dr. Mustafa Özarslan, gazetecilere, dünyada artık fast food nedeniyle tüm mutfakların birbirine benzemeye başladığını söyledi.

Artan fast food tüketimi nedeniyle insanların eskiye dönük lezzetlere özlem duyduğunu vurgulayan Özarslan, Türk mutfağının da bu konuda çok önemli ürünlere sahip olduğunu dile getirdi.

Sayın Özarslan, özellikle gastro turistlerin yerel tatları tatmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yemeklerimiz aslında kimliğimiz. Bir kimlik hadisesi. Geçmişten hünerli ellerden bize gelen, zamanın ruhuna uygun olarak da çeşitlendirdiğimiz ürünümüz. Dünya artık tek tipleşmeye gidiyor. Bütün mutfaklar fast food nedeniyle birbirine benzemeye başladı ama insanlık bunu kabul etmez, insanlık çeşitliliği sever. Özellikle Emine Erdoğan hanımefendiye, Kültür ve Turizm Bakanı'mıza çok teşekkür ediyorum. Kendileri bu kültürün devamı için liderlik yapıyor. Biz de il bazında bu projeye destek veriyoruz. Bu destek, istikrarlı bir şekilde devam edecek." dedi.